Η Retsina 2303 Bio "συστήνει" ξανά & αλλιώς τον τύπο της ρετσίνας

Η "Retsina 2303 Bio" είναι η νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος Νικολάου με στόχο να συστήσει ξανά τον τύπο της Ρετσίνας.

Retsina 2303 Bio

Απευθείας από την μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας, έρχεται μία ετικέτα που αν δεν ήξερες, σίγουρα πρέπει να μάθεις αλλά κυρίως να δοκιμάσεις. Από την Νεμέα λοιπόν και πιο συγκεκριμένα από το Κτήμα Νικολάου που βρίσκεται στην περιοχή "Ντουραμάνι" η "Retsina 2303 Bio" αποτελεί την νέα ετικέτα που μπήκε στην ατζέντα του Κτήματος και με γοητεία συστήνει την ρετσίνα ξανά και διαφορετικά.

Ο οινοποιός, Δημήτρης Νικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αστεροειδής 2303 αποκτά το όνομα ρετσίνα εξαιτίας της μεγάλης αγάπης του αστρονόμου Paul Wild για την ελληνική φύση και συνεπώς για τα παραδοσιακά προιόντα της.

Κτήμα Νικολάου

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη απόπειρα του Κτήματος στην δημιουργία μίας βιολογικής ρετσίνας ήπιων παρεμβάσεων με το πάντρεμα δύο ποικιλιών ροδίτη & σαββατιανού αλλά και με το ρετσίνι από το πευκοδάσος των Γερανείων. Μία ετικέτα που ήδη έχει αγαπηθεί από το κοινό και αυτό γιατί δίνει μία άκρως μοντέρνα, κομψή και γαστρονομική προσέγγιση στη νέα Bio Retsina που μπορείς να προμηθεύεσαι από επιλεγμένες κάβες. 

Ο στρογγυλεμένος χαρακτήρας της αλλά και η ισορροπημένη οξύτητα που προσδίδει η παραμονή με τις οινολάσπες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προσφέρει ένα αποτέλεσμα cool, μοναδικά αρωματικό, με φινέτσα και για όλες τις ώρες συνδυάζοντας άριστα πιάτα από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που όλοι αγαπάτε!

Λεπτομέρειες Οίνου

Χρώμα: Λευκό
Γλυκύτητα: Ξηρό
Ποικιλία: Ροδίτης & Σαββατιανό
Χρονιά: 2022
Παραγωγός: Nikolaou Estate
Αλκοόλ: 12 %
Χώρα: Ελλάδα
Περιοχή: Ντουραμάνι, Νεμέα

Με τι να το συνδυάσεις

Food pairing

Από την έναρξη της Σαρακοστής αλλά και για όλους τους θερινούς μήνες η Retsina 2303 Bio αξίζει να συνδυαστεί και να απογειώσει μία γαστρονομική μέρα ή νύχτα με μία σαλάτα με καλάμάρι, κόκκινη πιπεριά τσίλι & μοσχολέμονο, ψητά λαχανικά, ρεβυθάδα ή μία καταπληκτική παραδοσιακή χορτόπιτα. Εξαιρετικές επιλογές επίσης είναι οι κολοκυθοκεφτέδες, ψάρια όπως κολιός, σαρδέλες και σκουμπρί αλλά φυσικά και ένα κοτόπουλο στα κάρβουνα.

www.nikolaouestate.gr | facebook: Nikolaou Estate | instagram: @nikolaouestate | τηλέφωνο επικοινωνίας: 697 848 6006

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Έργα αναβάθμισης του αρχαιολογικού χώρου του Λόγγου στην Έδεσσα

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι να αναβαθμιστεί το πολιτιστικό και τουριστικό προφίλ της Έδεσσας, ως προορισμού που συνδυάζει πλούσιο μνημειακό απόθεμα όλων των περιόδων, αλλά και απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον

Καλό το θέαμα, αλλά τι μένει μετά τα κομφετί;

Μερικές σκέψεις από το Μάλμε στα Εξάρχεια και από τη Νέα Φιλαδέλφεια στη Γάζα.

H Πλατεία Εξαρχείων σχεδόν εξαφανισμένη από τις εργασίες για το μετρό

Η νέα επέκταση του εργοταξίου του μετρό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι παραπονιούνται για τον πλέον ασφυκτικά περιορισμένο χώρο στην Πλατεία Εξαρχείων.

Οι "Ανοιχτές Πόρτες" φέτος στο Κτήμα Αβαντίς θα είναι μία μεγάλη και διπλή γιορτή

Οι φετινές "Ανοιχτές Πόρτες" συμπίπτουν με τα 30 χρόνια του Οινοποιείου για αυτό και το πρόγραμμα στις 18-19 Μαίου τα έχει όλα!

Ολοκλήρωση εργασιών προστασίας στον ναό του Αγίου Αθανασίου Αφιδνών

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες από το ΥΠΠΟ μελέτες για την στερέωση και αποκατάσταση του ναού και την συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου του.

Τι θα φέρει αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ;

Συναυλίες, θερινό σινεμά, sleepovers με πανσέληνο και υπαίθριες εκθέσεις με ελεύθερη είσοδο δίνουν την αφορμή να κατηφορίσουμε στο πιο δροσερό σημείο της πόλης.